Hitélet

"Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld."

(Mécs László)

"Mindennap valamit teszünk azért, hogy többek legyünk, hogy fényt hagyjunk magunk után".

Az ember a napi munkában kopik. Ha nincs meg a szellemi felfrissülés lehetősége, ha nem vagyunk képesek az új tapasztalatok megszerzésére, egy idő után nem tudjuk hitelesen képviselni alapvető értékeinket. A szellemi fejlődésnek, az új lehetőségeknek a felismerésében jelentenek sokat az iskolánk által szervezett előadások, lelkigyakorlatok. Lelki napot tartunk iskolánk névadójának ünnepén, karácsony és húsvét előtt, valamint a tantestület minden évben 3 napos lelkigyakorlattal kezdi a tanévet.

Kezdetben az iskola lelki gondozását Mekcsei Antal kanonok plébános, Szent Ferenc Kistestvérei közül Pehm Ernő Ferenc TORG, és Kővári Dávid Ferenc TORG látták el. Utána egy évig volt közöttünk a Szatmári Irgalmas Nővérek közül Priscilla nővér, majd Mekcsei atya nyugállományba vonulásától, 2005-től három évig Szikszai István plébános atya és Szent Ferenc Kisnővérei közül Hágen Ilona Edit TORG segített kialakítani az iskola egyházi jellegét. Dr. Seregély István érsek úr nyugállományba vonulása után Dr. Ternyák Csaba egri érsek az iskola lelki gondozását Szent Ferenc Kistestvéreire bízta, és lelkivezetőnek Szalkai Zoltán József atyát jelölte ki, aki újmisés papként. 2013-tól 2018-ig ft. Balog Gyula atya végezte el az iskolalelkészi feladatokat. 2018 szeptember elsejétől az iskolalelkészi feladatokat ft. Dr Berkes László Atya látja el, melynek keretében az egyházközséghez való kapcsolódást, és az oratóriumok keretében a gyermekek szentségekre való felkészítését végzi. 

Egy iskola megítélésének elsődleges szempontja, hogy milyen színvonalú a benne folyó oktatás, de legalább ilyen fontos, hogy milyen emberek kerülnek ki az iskola falai közül. Egy ország, egy iskola jövője nem azon múlik, vagy nem csak azon múlik, hogy hány krajcár van a kincstárban, hanem azon, hogy milyen lelkületű emberek lakják.