Vízkereszt

2023.01.10

Vízkeresztet január 6-án ünnepli a katolikus egyház parancsolt ünnepként.

Adventi hírnök: friss fenyő ág,
Lobog már négy kis gyertya láng!
Azt mondja Jézus, visszajön még, Újjá lesz akkor föld és ég!
Ujjong a szívünk, dalra gyúl, Nincs már messze az Úr!

A karácsonyi vásárt két év után újra megrendeztük. Nagyon sokan eljöttek, a szülők gyönyörű ajándékokat készítettek. Finom sütemények , kézműves termékek találtak gazdára.Köszönjük a sok szép felajánlást!

Iskolánk tanulói: Konkoly-Molnár Botond 3.b Tisza Borbála 4.b Tisza Veronika 4.b a városi Evező Hittan-környezet csapatversenyen második helyezést értek el.

A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában november 23-án került megrendezésre a hagyományos hittan és idegennyelvi verseny. Az Egri Főegyházmegyéből 18 iskola vett részt a vetélkedőkön. Iskolánkban nagy sikerrel került megrendezésre az Egyházmegyei hittan és idegennyelvi verseny, melynek témája az Érsek atya által meghirdetett jelmondat...

Két év után a hagyományos módon ismét megrendeztük idegen nyelvi versenyünket, melyen a diákok angol és német nyelven is megmérethették tudásukat. Az 5-8. évfolyamos tanulók az Egri Főegyházmegye "A szentmise a család erőforrása" mottójához kapcsolódóan a család és a mise témakörével kapcsolatos, illetve hallott és olvasott szövegértési feladatokat...

Iskolánkban a mai napon megrendezésre került az Egyházmegyei Hittanverseny. Témánk az Egri Főegyházmegye által meghirdetett jelmondatához kapcsolódott: "A szentmise a család erőforrása".

Úristen, te az egész világ gondviselője vagy.Te adsz erőt a gyönge embernek, a te kezedben van a fejedelmek lelke.Te hatalmasabb vagy minden földi királynál.Tégy velem tetszésed szerint!