EKCP-KP-1-2022/3-000348

EKCP-KP-1-2022/3-000348

Beszámoló

Hittantábor - Sarud
2022.09.28-30.

Első nap reggelén buszra szálltunk, és imádkoztunk azért, hogy sikeresen megérkezzünk a táborhelyre. Imánk jól működött, és bő másfél óra múlva birtokba vehettük a szállásunkat. 

A társalgóban megbeszélést tartottunk, ahol szó esett a tábor rendjéről, és a programokat is ismertettük a gyermekek számára. Imádkozás után a teremtésvédelemmel kapcsolatos elmélkedést hallhattuk, "Mert a hely, amelyen állsz, szent föld!" címmel. Az elmélkedés végén mindannyian azt a feladatot kaptuk, hogy túránk során figyeljünk oda a teremtett természet szépségeire, csodáira, figyeljünk az Isten által küldött "üzenetekre".
Étkezés után felkészültünk a kerékpártúrára, és elindultunk a Tisza -tó felé. Izgatottan pillantottuk meg a gátat, és annak tetején csodálattal figyeltünk az elterülő csodálatos tájat. Lesétáltunk a vízhez, közben a frissen előbújt kis gombákat kerülgettük. Miután készítettünk néhány képet tovább indultunk kerékpárjainkkal végig a gátat követve. Út közben néhányan elfáradtak, ők a tanárbácsival egy lassabb tempóban folytatták a tekerést. A pihenőpontok alkalmával mindig elmélkedtünk néhány percig az állat, és növényvilágban. Sok új növénnyel, és állattal ismerkedhettek meg a gyerekek. Láttunk vízisiklót, és számtalan olyan rovart, amit eddig soha. A túra végén vacsoráztunk a szálláson, és es az esti ima után nyugovóra tértünk.
Második nap csalódottan ébredtünk, hiszen esett az eső. Így sem telt el haszontalanul az idő, rendet raktunk a szálláson, és elmentünk a közeli boltba. Később egy rövid, de annál értékesebb lelkigyakorlatot hallgathattunk végig a társalgóban. A teremtésvédelemmel kapcsolatos elmélkedés után készítettünk egy közös rajzot, amin mindenki megörökíthette azt
a kis virágot, vagy kis állatot, amit legjobban a szívébe zárt az előző napon. Az ebéd után előbújt a nap, ami újabb kerékpáros túrára hívogatott minket. Miután felkészültünk, a tó másik irányába vettük az utunkat. Ez az útvonal is legalább olyan élményekkel teli volt, mint az előző napi. Fáradtan értünk vissza, de a vacsoráig még volt időnk a sportpályán játszani egy kicsit. A vacsorát követően tábortüzet gyújtottunk, és beszélgettünk, szalonnát sütöttünk.
Sok-sok vidám történetet meséltünk egymásnak, és nagyon jól éreztük magunkat. Harmadik nap reggel közösen hálát adtunk az Úrnak az elmúlt kép napért, és a reggelit követően összepakoltunk, és kitakarítottuk a szállást. A buszt várva egyházi énekeket énekeltünk, és imádkoztunk. A buszon is nagyon fegyelmezetten viselkedtünk ismét, és dél körül már az iskolához értünk, ahol elbúcsúztunk egymástól.

Fotógaléria