Ökoiskola

Ökoiskola

"Iskolánk Ökoiskola ....."


Dokumentumok

Munkaterv 2022/23 tanév

Munkaterv 2021/22 tanév

Munkaterv 2020/21 tanév

Beszámoló 2020/21 tanév

Beszámoló 2021/22 tanév


Ma délután napköziseinkkel megemlékeztünk a Föld napjáról. Beszélgettünk arról, hogy hogyan óvhatjuk meg lakóhelyünket, ugyanakkor megnéztük helyét a Naprendszerünkben is.  


Az őszi csere-bere piac sikerén felbuzdulva délután megrendeztük tavaszi piacunkat napköziseink számára. 

A gyerekek most is sok szép játékkal térhettek haza. Köszönjük a szülők támogatását!


Mádai Anna iskolánk 7.A osztályos tanulója a Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek 2023 című mese- és történetíró pályázatára az alábbi mesével nevezett.


Iskolánk újra elnyerte az Ökoiskola címet!

 Gratulálunk az iskola diákjainak és dolgozóinak! Fontos, a gyerekek tudatosan óvják a természetet, vigyázzanak a környezetükre! Az ember, amikor felismeri, hogy munkája által képes átalakítani és bizonyos értelemben "megteremteni" a világot,elfelejti, hogy ezt a munkát mindig a teremtett dolgok eredeti isteni adományozása alapján végzi.

II. János Pál pápa Centesimus Annus kezdetű enciklikájából, 

1991. május 1. 


Pénteken a gyerekekkel a Madarak és fák világnapját ünnepeltük. 


Fenntarthatósági témahét:

A Fenntarthatósági témahéthez kapcsolódva a gyerekek különböző gyógynövényekkel (citromfű, kakukkfű, bestyán, kövirózsa, fodormenta, molyhos madárhúr) ismerkedtek meg, melyeket el is ültettek. Majd a tavaly elültetett törökszegfűt, meténget, metélő petrezselymet és nyuszifület gyomláltuk ki.  


A FÖLD napja: Péntek délután a Föld napja alkalmából sokat beszélgettünk arról, hogy védhetjük meg földünket. A gyerekekkel plakátokat és fejpántot készítettünk, játékos és interaktív feladatokat oldottunk meg. 


A Föld napja (április 22.) alkalmából meghirdetett rajzpályázatra elküldött 

4.b osztályos tanulók alkotásai: Árvai Blanka, Fejes Eszter, Fodor Ágota Bori,  Molnár Fédra, Nagy Raymond, Szabó Laura, Tisza Bori, Tisza Veronika,Tőczik Zsófia,Uliganyec Hanna 


Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére készülve, nagytakarítást és faültetést rendeztünk az iskola körül. Fontos, hogy a gyerekek is tudják, hogy a környezetet tisztán kell kell tartani, fontos "Hogy védelmezői legyünk a világnak, ne kifosztói…" 


Ma délután a napközisekkel a Víz világnapjáról emlékeztünk meg a foglalkozásokon. 2023.03.25 


A Teremtés hete sok téma feldolgozására ad lehetőséget. Mivel hamarosan Állatok Világnapja lesz, mi az állatokat választottuk. A napközis gyerekekkel kreatívkodtunk, érdekes videókat néztünk meg, interaktív feladatokat oldottunk meg, feladatlapot töltöttünk ki. Még botsáskákat is a kezünkbe vehettünk, miközben megtudtuk, hogyan kell ezekről az állatokról gondoskodni. 


Napközis tanulóinknak a Víz világnapja alkalmából projektnapot tartottunk. Célunk, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét. Kreatív foglalkozáson vízben élő állatokat készítettünk. Tartalmas délutánt töltöttünk el együtt.