Határtalanul

Határtalanul2021 szeptemberében a Határtalanul program keretében a 8. évfolyam tanulmányúton vett részt Partium, Belső-Erdély, Székelyföld és Dél-Erdély tájain. Szeptember 13-án reggel indultunk Miskolcról. Nagyváradon megnéztük a székesegyházat, majd folytattuk utunkat Kolozsvárra. Itt helyi diákokkal csoportos városnézésen vettek részt tanulóink. Másnap a Tordai-hasadékban túráztunk és Szent László pénzeket gyűjtöttünk. Délután Szovátán, a Medve-tó körül sétáltunk. A 3. napon a Kis-Cohárdra túráztunk, a hegycsúcsról néztünk le a Gyilkos-tóra, majd végigsétáltunk a Békás-szoroson. Székelykeresztúron megnéztük Petőfi körtefáját, Segesváron kincskereső városnézésen vettünk részt. Csodás élmény volt Vajdahunyad és Déva várának megismerése is. Finomakat ettünk és szuper volt valamennyi szállásunk. Fáradtan, de élményekben gazdagodva érkeztünk 17-én haza.Nagyon köszönjük Polacsek Tamás szervezőnek és Szeredai Norbert idegenvezetőnek ezt a fantasztikus utazást!


2019.április 16-19-ig a Határtalanul pályázat keretében a "Fejedelmek nyomában" Délerdélyben, Kalotaszegen, Partiumban jártunk a 7. évfolyamos tanulókkal. 16-án kedden, korán reggel indultunk Miskolcról. Aradon a Szabadság -szobornál koszorúztuk meg az aradi vértanúk emlékművét, majd Déva várát tekintettük meg. Algyógyon volt az első éjszakai szállásunk. Másnap Vajdahunyadon tettünk látogatást Hunyadi János várkastélyában, és Gyulafehérváron megkoszorúztuk a síremlékét. Kolozsváron a János Zsigmond Líceum hetedikes diákjai mutatták meg nekünk a város nevezetességeit. Április 18-án a Tordai sóbányát látogattuk meg, majd a Tordai-hasadéknál túráztunk. Kőrösfőn a református templomot csodáltuk meg, Vársonkolyoson a turistaházban volt a szállásunk. Pénteken 19-én a Révi szorosnál tettünk egy hosszabb túrát, a Zichy barlangban megkóstoltuk a "szerelem vizét",majd Nagyváradon volt részünk egy felfedező városnézésben. Nagykárolyban a Károlyi kastély megtekintése volt az utosó programunk. Óriási élménnyel gazdagodhattunk a pár nap alatt!

Köszönet Polacsek Tamás szervezőnek és Szeredai Norbert idegenvezetőnek, hogy felejthetetlenné tették számunkra ezt az utazást!!